Rendhagyó sorozatot indít 2022-ben Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész a Zeneakadémián. A „Hallgasson Füleire!” című sorozat nem konkrét műveket tűz műsorra, hanem – mindig más tematika alapján – a közönség a saját élményeit kapcsolhatja össze egy-egy előadással. Egy zenemű többféle interpretációban is elhangzik majd, és mindig csak egy paraméter változik.

Ha egy zenemű megérint, akkor van közös szál, és megtalálhatjuk benne a magunk életét – írja Fülei Balázs a sorozat ajánlójában. A közönségnek tulajdonképpen nincs is más dolga, mint nyitott szívvel, lélekkel, füllel beülni a nézőtérre, és hagyni, hogy a zene minden érzékszervét megérintse. A program rendhagyó lesz:

a Liszt díjas zongoraművész mindig is kereste az új utakat, az új lehetőségeket arra, hogy miként is lehet – a hagyományos kereteket felrobbantva – a zenét igazán közel hozni a koncertlátogatókhoz.

Ezeken a programokon színpad és nézőtér nem két külön világ, van átjárás, van kommunikáció.

A négy koncertből álló sorozat első programja az összetevők és fűszerek arányát vizsgálja: van-e receptje egy jó előadásnak, és milyen fűszereket alkalmazhat az előadó. Elképzelhető, hogy egy nem odaillő fűszer az előadást is tönkreteszi? A kérdésekre február 16-án születnek meg a válaszok.

További információ és jegyvásárlás ide kattintva! >>>

A második alkalommal – március 9-én – az érzékenység és érzékiség közti különbséget tapasztalhatja meg a közönség. Mindannyian tudjuk, hogy nem nehéz valakit érzékiséggel rabul ejteni, egy-egy finom sóhaj a zongorán vagy egy bársonypuha hang egy váratlan pillanatban igen hatásos lehet, de ez a könnyebb siker. Az érzékiség bekebelez, az érzékenység szelíden hívogat – vajon melyik előadást választja a néző?

További információ és jegyvásárlás ide kattintva! >>>

Hallgasson Füleire

Mazurka, keringő, gigue, sarabande – csupa-csupa tánc, mégis: az európai szerzőktől gyakran hallunk ilyen műfajú zeneműveket. Az április 6-ra tervezett harmadik koncert azt járja körül, hogy milyen elemeket használ fel egy-egy táncból a zenemű. A közönség számára ez az este egy nagy utazás lesz a táncokkal évszázadokon át, Bachtól egészen Bartókig

További információ és jegyvásárlás ide kattintva! >>>

A negyedik koncert illatokat és színeket idéz meg: sötétíteni és világosítani a zenében is igen hatásosan lehet, a fehér és a fekete között azonban rengeteg árnyalatot tud megfogalmazni az előadó. Hogy miként, az – más műhelytitkok mellett – kiderül a sorozat zárókoncertjén, május 4-én a Zeneakadémia Solti Termében.  A sorozat a Hold Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.

További információ és jegyvásárlás ide kattintva! >>>

 

Eredeti cikk>>>