Médiamegjelenések

Zongorázni a különbséget

Varga Péter interjúja a Népszava.hu-n Fülei Balázzsal.
Rendhagyó sorozatot indít Hallgasson Füleire címmel Fülei Balázs zongoraművész, aki az eddig megszokottaktól eltérő módon fogja magyarázni a zenét. Arról kérdeztük, mire készül valójában.

fidelio: Új sorozatot indít a Zeneakadémián Fülei Balázs

Bokor Gabriella írása
Rendhagyó sorozatot indít 2022-ben Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész a Zeneakadémián. A „Hallgasson Füleire!” című sorozat nem konkrét műveket tűz műsorra, hanem – mindig más tematika alapján – a közönség a saját élményeit kapcsolhatja össze egy-egy előadással. Egy zenemű többféle interpretációban is elhangzik majd, és mindig csak egy paraméter változik.

fidelio: Lájkszámot a vérképleletbe

Várkonyi Judit interjúja

A Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének vezetője. Szólistaként megfordult Európa rangos koncerttermeiben, bemutatkozott Tokióban, Moszkvában, New Yorkban; turnézott Indiában; Vietnámban pedig az első magyar muzsikus volt, aki megszólaltatta Bartók műveit. A Liszt-díjas zongoraművésszel, Fülei Balázzsal, Liszt Ferenc születésének napján, október 22-én beszélgettünk.

zeneakademia.hu „A szép hang nem adja ingyen magát, az előadónak kell megdolgoznia érte”

Steinway Artist elismerésben részesült Fülei Balázs zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kamarazene Tanszékének vezetője. A rangos cím elnyeréséhez vezető útról, a Steinway zongoráiról, és az elmúlt félév tanulságairól beszélgettünk vele. A Steinway Artist cím elnyeréséhez több feltételnek kellett megfelelnie. Mit vizsgált pontosan a zsűri? Gerrit Glaner, a Steinway Concerts & Artist részlegének igazgatója, már 2008-ban, a sydney-i verseny után felajánlotta a lehetőséget, hogy jelentkezzek erre a címre, amelyet azonban csak olyan zongorista birtokolhat, akinek van saját Steinway zongorája. Bő tíz éve még a lakhatás és a családalapítás kérdései voltak nálam prioritásban,...

Otthonából tart online zongoraestet Fülei Balázs

Álmok, képek, emlékek címmel ad exkluzív szólóestet szerdán Fülei Balázs az Online koncertek a művészek otthonából sorozatban. A hangversenyen Liszt, Chopin, Ravel, Debussy, Bartók és Kodály művei szólalnak meg, a zongoraművésszel Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora beszélget – közölték a szervezők az MTI-vel.

Balatonfüred.hu: Sok múlik az ízlésen – Interjú Fülei Balázzsal

Dráma és verőfény címmel ad koncertet Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész és a Mendelssohn Kamarazenekar - ezzel kezdetét veszi a Komolyzenei Esték balatonfüredi koncertsorozat újabb évada. Az ifjú zongoristanemzedék egyik legelismertebb képviselőjével, az átütő színpadi jelenléttel zongorázó Fülei Balázzsal beszélgettünk.  – Bartók műveinek egyik leghitelesebb tolmácsolója, Balatonfüreden mégis egy merőben más zeneszerző, Beethoven zongoraversenyét játssza. – Valóban volt egy időszak az életemben, amikor kifejezetten sokat foglalkoztam Bartók zenéjével, sőt állandó útitársam, mint ahogy Beethoven is. Alkatilag közel érzem magamhoz őket. Nem specializálódtam egy-egy előadóra, széles...